Basın Açıklaması

BASINA VE KAMOYUNA
Çorum HDF Genel Başkan Yardımcısı Sedat Ilıman bir basın açıklaması yaparak Mehmet Dede Tekke Köyünde yapılacak siyanürlü altın aramasına karşı olduklarını doğanın siyanürle tahrip edilmesine ve doğal güzelliklerin ve bölge halkının içme suyuna siyanür karşıma ihtimaline karşı altın arama çalışmalarının derhal durdurulmasını ve altın aramaya son verilmesini talep ediyoruz dedi.
Altın aramaları sırasında daha öncedende görüldüğü üzere Bergama ovacıkta ve kazdağlarında yapılan aramalarda doğanın tamamen tahrip edildiğini içme sularının ve tarımın tamamen yok olduğunun görüldüğünü ve bölgede yaşayan işsiz insanlara iş vereceğiz diye kandırılıp daha sonra her yerin tahrip edilerek altın arayan firmaların bölgeyi terkettikleri ve bölgenin on yıllarca hertürlü ekolojik dengesinin ve bölge halkının ihtiyacı olan tarımın yok olduğunun görüldüğünü söyledi.Bizler Ankara’da Çorum’un sorunlarına yardımcı olmak ve sorunlarının çözümüne katkı sunan En büyük yerel sivil toplum örgütü olarak Mehmet Dede tekke köylülerinin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bildirerek altın arama çalışmalarının hemen durdurulmasını tüm yöre köylülerinin haklı mücadelerini desdeklediğimizi kamoyuna duyururuz.